pt Portuguese

Как да изпратите поверително съобщение в Gmail

Настройте вашите съобщения да изтичат и предотвратете споделянето им

Google използва TLS (известен също като стандартно криптиране), за да запази вашия имейл относително защитен по време на предаване. (Тази услуга има и най-сигурното S/MIME криптиране. Но то се отнася само за фирми и образователни институции.) Има обаче и други начини да запазите личната си информация в безопасност. И един от тях използва поверителния режим на Google.

Google въведе своя поверителен режим в Gmail през 2018 г. Настройката позволява на хората да изпращат съобщения, които може да изтекат, и не позволява на получателите да копират вашето съдържание, да го препращат на други или да го изтеглят.

Можете да използвате поверителен режим на компютър или чрез приложението Gmail на мобилно устройство, но за каквото и да го използвате, ще трябва да включвате поверителния режим всеки път, когато изпращате съобщение. Ето как да го направите.

ВЪВ ВАШИЯ БРАУЗЪР

  • Напишете ново съобщение.
  • Потърсете заключена икона на часовник вдясно от бутона за изпращане (може да е трудно да се намери сред всички останали икони, но продължавайте да търсите) и я докоснете.
  • Ще се появи изскачащ прозорец, който ви позволява да зададете параметри за това колко дълго искате получателите да имат достъп до вашето съобщение, преди да изтече – започвайки от един ден и продължавайки до пет години.

  • Под датата на изтичане ще видите категория Изискване на парола. Ако лицето, на което изпращате имейл, има Gmail и искате допълнителен слой сигурност, изберете паролата за SMS, за да изискате от него също да въведе парола, която ще бъде изпратена на телефонния му номер. Ако получателят няма Gmail, дори ако изберете Без SMS парола, той ще получи парола по имейл.
  • В долната част на съобщението ще се появи известие, че съобщението се изпраща поверително.

НА СМАРТФОН

Тези стъпки са основно същите, но някои от елементите се намират на различни места от тези, които ще намерите в браузъра си. Процесът е същият за версиите на Gmail за iOS и Android.

  • Напишете съобщение.
  • Докоснете трите вертикални точки в горния десен ъгъл на приложението и докоснете Поверителен режим.
  • Точно както в браузър, вие ще имате възможност да определите колко дълго съобщението да се гледа от получателите и дали е защитено с парола.
  • След коригиране на настройките, съобщение, изпратено в поверителен режим, ще покаже малък прозорец в долната част, който описва колко време ще съществува съобщението, преди да изтече.
Обща сума
0
Акции
Предишна
Защо Къщата на дракона ще бъде толкова различна от Игра на тронове

Защо Къщата на дракона ще бъде толкова различна от Игра на тронове

От началните си моменти House of the Dragon се чувства като различен звяр.

Напред
Гумите са следващата никотинова заплаха за тийнейджъри, казват федералните

Гумите са следващата никотинова заплаха за тийнейджъри, казват федералните

FDA издаде предупреждение към компания, която продава ароматизирани гумени мечета.

Recomendado