pt Portuguese

Как да скриете състоянието на вашата активност в Instagram

Ако някога сте използвали Instagram, вероятно сте забелязали онлайн активността или статуса на хората – онази позната зелена точка, която показва, че човек в момента е онлайн.

При активиран статус на активност както акаунтите, които следвате, така и акаунтите, на които изпращате съобщения, могат да видят, че сте онлайн. Това може да е неудобно, ако някой види, че сте били онлайн, но не сте отговорили на съобщението.

За да избегнете това, можете да деактивирате състоянието на вашата активност. Има обаче една уловка: състоянието на активността на други хора също ще бъде скрито от вас. Ако можете да живеете с това, ето как да деактивирате онлайн статуса си в Instagram.

Как да скриете състоянието на вашата активност в Instagram

В допълнение към това, че ви показва кога сте активни онлайн, вашето състояние на активност в Instagram също показва кога последно сте били активни в приложението. Това може да се види в директната входяща кутия.

Ако сте в чат, мониторът на активността също действа като индикатор за въвеждане, който ви позволява да видите кога другата страна въвежда коментар или отговор.

За да скриете състоянието на вашата активност и да ограничите нежеланите взаимодействия в Instagram:

  • Стартирайте приложението Instagram на телефона си.
  • Докоснете профилната си снимка в долния десен ъгъл на екрана.
  • Докоснете менюто с три реда в горния десен ъгъл.
  • Докоснете Настройки и след това Поверителност.
  • Превъртете надолу и докоснете Състояние на активността.
  • Изключете опцията Показване на състоянието на дейността.

Какво се случва, след като скриете състоянието на вашата активност в Instagram

След като деактивирате статуса си на активност, акаунтите, които следвате или на които сте изпращали съобщения, вече няма да могат да виждат вашия онлайн статус. Вие също няма да можете да видите техните.

Превключвателят „Покажи, когато сте активни заедно“ ще се изключи автоматично, когато скриете онлайн статуса си. Това означава, че няма да виждате кога вие и акаунтите, които следвате, или хората, на които сте изпратили съобщения, сте активни в един и същи чат.

Освен това няма да можете да видите индикатора за въвеждане, когато разговаряте с други хора. Но ще получите повече поверителност, когато използвате Instagram. Най-хубавото е, че можете да го включвате или изключвате колкото пъти желаете.

Използвайте стелт режим и останете незабелязани

С изключен статус на вашата активност можете да летите под радара и да извършвате ежедневната си работа спокойно. Тази функция е достъпна и във Facebook и Messenger.

Докато социалните медии първоначално са били пространство, където хората се свързват и свързват, понякога може просто да не ви се иска и да искате да сте сами. И това е напълно в реда на нещата.

Така или иначе, има причина социалните медии и голяма част от съвременните технологии да имат настройки за поверителност.

Обща сума
0
Акции
Предишна
Най-добрите безплатни екшън игри за 2022 г

Най-добрите безплатни екшън игри за 2022 г

Готови ли сте да се потопите в малко действие?

Напред
Как да принудите тъмен режим на всички уебсайтове в Google Chrome

Как да принудите тъмен режим на всички уебсайтове в Google Chrome

Google Chrome може принудително да активира тъмен режим на всички ваши уебсайтове

Recomendado